De behandeling

Doel van de behandeling is weer (meer) ruimte te creŽren in CS-systeem , waardoor het zenuwstelsel optimaal kan functioneren.

Men dient makkelijke, niet-knellende, dunne kleding aan te hebben.
Door de handen op het lichaam te plaatsen kan de behandelaar het CS-ritme voelen van de persoon op de tafel en kunnen blokkades worden opgespoord. Zowel fysieke, als
psychische en emotionele blokkades.
Door middel van een zachte, subtiele aanraking en specifieke handgrepen is het vaak mogelijk deze weer op te
lossen. Meestal ontstaat een gevoel van diepe ontspanning.

Er wordt onder andere ook via de schedel gewerkt. De circulatie van de hersen- en ruggenmergvloeistof wordt zo gestimuleerd en daarmee de stofwisseling in de hersenen verbeterd. Dit kan al voor veel klachten verlichting brengen.

Om tot dieper inzicht en veranderingen te komen, kan het nodig zijn om tijdens de sessie te communiceren. Vanuit de ontspanning, die door de behandeling ontstaat, komt men eerder bij zijn onbewuste drijfveren en oorzaken van de blokkades.
De therapeut is de gids, die de cliŽnt begeleidt bij het zelf ontdekken en verwoorden van zijn inzichten en bij het toelaten van evt. emoties.

Vaak wordt een sessie ook op spiritueel niveau ervaren: vanuit een diepe ontspanning ontstaat een gevoel van ruimte, stilte, verbinding. Daarin kan gebeuren wat nodig is voor herstel, heling, regeneratie. Het lichaam weet zelf wat nodig is. Mogelijk worden onverwerkte emoties bewust en losgelaten of komen er herinneringen boven. Mogelijk ervaar je fysiek reacties. Je komt dichterbij je innerlijke wijsheid en kunt ineens inzicht krijgen in problemen waar je mee te maken hebt.

Een sessie duurt ongeveer een uur.

Elke behandeling is uniek.

Voor iedereen is de ervaring weer anders.

Er gebeurt wat op dat moment nodig is.